Gamberi Black Tiger

Gamberi Black Tiger

Creveti Black Tiger pregatiti la cuptorul pe lemne – restaurant bistro Il Bocconcino.

Creveții au un continut bogat de proteine si nu au grasimi. Totodată, creveții conțin fier, sunt o sursă bogată de seleniu și au efecte antioxidante. În plus, aceștia sunt foarte uşor de digerat şi nu cauzează indigestii.

Vă prezentăm o rețetă simplă de Creveti Black Tiger

Ingrediente

1kg creveți Black Tiger

5-6 căței de usturoi măricei 

Fulgi chilly 

Pătrunjel tocat cam o mână

300ml ulei de măsilne

Sare

Mod de preparare

  • Cureți creveții de cochilie și dacă sunt întregi, îi crestezi pe spate și le scoți mățișorul. Dacă au capete, le păstrezi să faci supă cu ele. Niciodată să nu risipești bunătate de căpățână de crevete!
  • Usturoiul, odată curățat, îl feliezi cât mai subțire și cât mai uniform. Nu merge zdrobit, așa că de asta nu scapi.
  • Pentru rezulatate excelente de fiecare dată restaurantul bistro Il Bocconcino recomandă să pui uleiul într-o cratiță și să călești cojile de creveți  până se colorează și se prăjesc. Le bagi la robot, sau bagi robotul în ele, strecori, presezi bine să iasă toată bunătatea și păstrezi uleiul.
  • Într-o tigaie de 28cm (diametru) adaugi uleiul de la creveți  și usturoiul felie cu felie. Exagerez, dar e bine să aibă contact uniform cu uleiul.  Prăjești usturoiul la foc mediu până începe să scoată bule și să devină crocant. Când începe schimbarea la față și devine arămiu, îl strecori rapid. Usturoiul ars e oribil de amar și linia  dintre genial și catastrofal e foarte fină.
  • Nu vă lăcomiți, nu puneți prea mulți creveți odată în tigaie. Nu vrem creveți înăbușiți aici!
  • Pui puțin ulei infuzat cu atât usturoi cât și crevete în tigaie, dai focul la maximum, lași să se încingă și pui creveți cât ai tu dexteritatea să întorci în 30 de secunde. Le dai un praf de sare și cilly după cum am zis și îi gătești pe o parte până devin ușor opaci și încep să se cocârjeze.
  • Îi întorci rapid și arunci cu niște pătrunjel. Mai pui puțin ulei și îi mai lași 20-30 de secunde.
  • Gamberi Black Tiger sunt gata!

Restaurant bistro Il Bocconcino vă dorește Pofta Buna!

Gamberi Black Tiger IlBocconcino