Disaronno Sour

Comanda online cu Il Bocconcino. Disaronno Originale este un lichior cu gust de amaretto, cu un gust caracteristic de migdale, fabricat în Italia. Producătorul său, Disaronno, își păstrează originalul „Formula secretă” este neschimbată din 1525 și revendică Legenda Amaretto „Povestea Luini” ca fiind propria sa istorie particulară.

Ingrediente

  • 50 ml Disaronno
  • 25 ml suc de lamaie
  • 5 ml sirop de zahar
  • *1 albus de ou
  • 1 zest de lamaie

Mod de preparare

Puneti toate ingredientele intr-un Bostan Shaker, adaugati gheata cuburi.

*Albusul de ou se adauga doar la cerere.

Agitati puternic shaker-ul cu toate ingredientele.

Turnati tot continutul din shaker in paharul tumbler sau borcan.

Se decoreaza cu o felie sau un zest de lamaie

Tips & Tricks

Parfumati paharul cu uleiurile volatile din coaja de lamaie.

ABV: 12,50%

Cantitatea: 80 ml

Sezon: Tot anul

Tip: Long Mixed Drink

Mai multe despre

Există o mulțime de povestiri ficționale și veridice despre lichiorul Disaronno. Unul dintre aceștia spune că un student al lui Leonardo da Vinci, al cărui nume era Bernardo Luini, a pictat o frescă în 1525, care îl ilustra pe Madonna dei Miracoli. Un student talentat de mult timp încercând să-și găsească muza. Odată ce a avut norocul – a întâlnit o fată de o frumusețe incredibilă.

Judecând după legenda, era văduvă. Ca semn al iubirii ei nesfârșite, doamna a prezentat artistului un cadou sub forma unei băuturi frumoase de chihlimbar. A fost gătit cu sâmburi de caise, diferite condimente și brandy. După ceva timp, a devenit cunoscută sub numele de Amaretto Disaronno.

Dar există o altă legendă care spune că fetița era foarte frumoasă, deținea un han, care era foarte popular în Saronne. A fost această persoană care a prezentat băutura minunată artistului de început.

Aceste legende sunt foarte populare printre oameni. Poate că acesta este motivul pentru care în fața etichetei era descrisă doamna. Dar acum designul sticlei sa schimbat într-o oarecare măsură.

Digestiv Amaretto disaronno