Cartofi la cuptor cu rozmarin

Restaurant cu livrare gratuita Il Bocconcino iti prezinta reteta de cartofi la cuptor cu rozmarin

TIMPI DE PREPARARE

  •  Timp de preparare: 5 min
  •  Timp de gatire:  min
  •  Gata in: 45 min

INGREDIENTE

  •  500 g cartofi
  •  sare, piper
  •  1 fir de rozmarin sau rozmarin uscat (o lingura)
  •  50-60 ml ulei
  •  ½ lingurita rasa de boia dulce (paprika)

MOD DE PREPARARE

La Il Bocconcino folosim cartofi noi, dar se poate folosi orice fel de cartofi, pot fi taiati rondele, bastonase sau dupa fantezia fiecaruia.

Nu avem nevoie decat de sare, piper si rozmarin. Am o jardiniera cu ierburi aromatice de unde nu lipseste nici rozmarinul, asa ca am taiat o crenguta. Daca nu aveti acasa rozmarin la ghiveci se poate folosi si rozmarin uscat.

Intr-un vas mai inalt se pun cartofii, se sareaza si se pipereaza si se adauga paprika. Se pune si uleiul si se amesteca bine astfel incat sa ajunga ulei pe toate partile. Apoi se adauga si frunzulitele tocate de rozmarin.

Se pun cartofii condimentati intr-un vas ceramic (sau alt vas termorezistent tip Jena sau in tava metalica) si se coc la 180° circa 35-45 de minute (cuptor preincins).

Dupa primele 15 minute se intorc cartofii cu ajutorul unei spatule, astfel incat sa se poata rumeni pe toate partile. Se mai pot amesteca inca o data dupa alte 15 minute.

Restaurant cu livrare gratuita – Il Bocconcino recomanda ca, cartofii sa fie serviti imediat ca si garnitura sau pot fi insotiti de sosuri racoritoare. Primul sos recomandat ar fi cel de usturoi cu iaurt si boia

sau cu un sos de iaurt cu castraveti si usturoi (tzatziki).

Acesti cartofi cu rozmarin la cuptor au fost nemaipomeniti! Comanda online de pe www.ilbocconcino.ro sau de pe aplicatia Il Bocconcino disponibila pe Google Play.

Reteta realizata in Restaurant Il Bocconcino – Pofta buna!

cartofi la cuptor cu rozmarin